Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://mersinulastirma.meb.k12.tr
Adres : ESENBAĞLAR MAH. ESEN KÜME KÜME EVLERİ 24 DERSLİKLİ MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ NO 20/45 MEZİTLİ / MERSİN
VİZYON : Türk Milli Eğitim Kanununun amaç ve ilkeleri doğrultusunda sektör ile iş birliği içinde, Atatürk İlke ve İnkılâplarının rehberliğinde milli, manevi, mesleki değerlere sahip, yaratıcı, yenilikçi, girişimci, üretken ehil işgücü yetiştiren, alanında lider bir kurum olmaktır.
MİSYON : Ulaştırma ve Uluslararası Ticaret sektörünün işgücü taleplerini, eğitimi ile karşılamak, sektörün gelişimine katkıda bulunmak, lojistik sektörünün ulusal ve uluslararası standartlarına uygun, mesleğini seven ve mesleği yeterliliklere sahip iyi bir meslek mensubu yetiştirmek ve yükseköğrenime hazırlamaktır.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler : GİRİŞ: 08.20 - ÇIKIŞ: 15.20 ve 16:05
Bağlantı : Uydu İnternet (VSAT)
Isınma : Klima
Servis :
Ulaşım : Şehir merkezinden Büyükşehir belediyesinin çarşıdan kalkıp (30 dakika arayla) 2.çevre yolunu kullanıp okulumuza kadar gelen 36 numaralı Otobüs hattı ve SOLİ AKTARMA ALANINDAN 80 numara ile SOLİ ULAŞTIRMA OKULU otobüsleri de kullanılabilir. Ayrıca giriş çıkış saatlerinde Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri 24-30-34-50-76 ve Tece tarafından 153 numaralı otobüsler ile öğrencilerimiz okulumuza gelip gitmektedirler..
Yerleşim Yeri : Eski Mezitli tarafında Esenbağlar Mahallesi Esen Küme mevkii olarak bilinen bir yerleşim yeridir. Ayrıca Taş Mektep olarak adlandırılan eski okul mahallemizde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 18 km. İlçe merkezine 10 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Ulaştırma Hizmetleri Alanı: 90 Muhasebe Finansman Alanı : 30 TOPLAM : 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri : taban; 245,00 tavan; 390,00
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2022 ÖSYM 32 Öğrenci Yüksek Öğrenime Yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : ´Floor Curling´ Kızlar Türkiye 1.liği
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006 Projesi (2022 Yılı) Tübitak Bilim Söyleşileri (2020-2022 Yılları)
Proje Çalışmaları : eTwinning "İnnovative approach on education"
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2021-1-SE01-KA220-SCH-000023584 STEAMing Up The Sustainability with Sustaninable Development Goals UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) ile Akredite AB üyesi ülkelerde öğrencilerimize staj ve öğretmenlerimize İşbaşı Eğitim Projesi yürütülmektedir. (7 Yıllık)